Gamer.nl Register FAQ Calendar
User Name
Password


Go Back   Gamer.nl Forum > Offtopic > Hardware, Software & Gadgets
Reply
 
Thread Tools
Paribus
Proefkonijn
Old 30th January 2008, 09:21
 
Paribus's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
[PC] Start niet door, voeding probs?

Dag allen,

Ik heb voor mijn moeder een pc in elkaar gezet, hoofdzakelijk van spullen die ik nog had liggen. Enige nieuwe dat ik besteld heb, waren een kast en voeding.

Specs:
Sempron 3400+
Asus K8V deluxe
512 mb pc3200
Geforce 6800le
Audigy 2
40gb Maxtor hd
Huntkey 400 watt psu
DVD-rom Samsung

Alles ingebouwd en voeding aangesloten, lampje op moederbord brand groen, dus aanzetten maar. Jammer genoeg zie ik alleen een kleine 'hik' bij de fans van de cpu en gpu en vervolgens lijkt het geheel ergens kortsluiting te maken oid, want hij start niet door. Ik alle aansluitingen gechecked. Nu komt het grappige, zodra ik de 4pin connector eruit haal en de pc dan aanzet, lijkt hij wel op te starten, voor een sec of 5. Logischerwijs valt alles daarna alsnog uit omdat die 4pin connector er niet in zit.

Wat heb ik gedaan: mijn eigen voeding aangesloten en voila, het systeem startte gewoon goed op.

Ligt het nu alleen aan de 4pin connector of heb ik gewoon een brakke voeding toegestuurd gekregen? In het laatste geval gaat de voeding RMA.
__________________
Twitter @paribus_dj || https://soundcloud.com/paribus ||
Paribus is offline   Reply With Quote
MuperSario
awesome
Old 30th January 2008, 09:49
 
MuperSario's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Venlo
Xfire: sneox

Nvm!

Last edited by MuperSario : 30th January 2008 at 09:58 .
MuperSario is offline   Reply With Quote
FerraRa
Digitally remastered
Old 30th January 2008, 10:37
 
FerraRa's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Groningen
Xfire: zipz0o

Moet je die 4-pins per se aansluiten dan? Ik heb thuis ook een PC met een 4-pins aansluiting op het moederbord, maar daar heb ik niets ingestoken. Maar zo te zien is je voeding gewoon kapot. Hij zou gewoon moeten opstarten, zeker als het met een andere voeding wel lukt.
__________________
People are more violently opposed to fur than leather because it's safer to harass rich women than motorcycle gangs.
FerraRa is offline   Reply With Quote
Paribus
Proefkonijn
Old 30th January 2008, 11:00
 
Paribus's Avatar
 
Join Date: Nov 2003

Het gaat om deze aansluiting, volgens mij moet je die wel aansluiten.

Soortgelijk aan de middelste van boven.
__________________
Twitter @paribus_dj || https://soundcloud.com/paribus ||

Last edited by Paribus : 30th January 2008 at 11:06 .
Paribus is offline   Reply With Quote
Tsurany
Banned
Old 30th January 2008, 11:03
 
Join Date: Nov 2004

Als het met een andere voeding wel werkt dan lijkt het probleem mij gewoon in de voeding te zitten. Eventueel in een andere pc testen en anders gewoon RMA sturen.
Tsurany is offline   Reply With Quote
Liquidje
Administrator
Old 30th January 2008, 16:10
 
Liquidje's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Leiderdorp posts:15k+
Steam: LiquidT

Groene draad met zwarte verbinden van de 20 of 24 pins stekker, met minimale belasting eraan (CD-Rom speler alleen aan een molex). Als hij nog niet goed aangaat is hij flink kapot
__________________
Voor vragen, feedback en suggesties mail naar forum [@] gamer [.] nl
Liquidje is offline   Reply With Quote
Jongste
Registered User
Old 2nd February 2008, 17:51
 
Join Date: Feb 2008

is het probleem al opgelost>
Jongste is offline   Reply With Quote
Jongste
Registered User
Old 2nd February 2008, 17:52
 
Join Date: Feb 2008

want ik had vroeger es een keer hetzelfde probleem en bij mij startte ij wel op maar ging na effe bios opstart weer uit.
Wat bleek nouw; de voeding kabel van de cpu-koeler was kapot (was nog zon pentium3 volgensm ij)
Jongste is offline   Reply With Quote
Las Vegas
Member
Old 2nd February 2008, 18:00
 
Las Vegas's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Las Vegas, Nevada

Quote:
Originally Posted by Jongste View Post
want ik had vroeger es een keer hetzelfde probleem en bij mij startte ij wel op maar ging na effe bios opstart weer uit.
Wat bleek nouw; de voeding kabel van de cpu-koeler was kapot (was nog zon pentium3 volgensm ij)
Ok! En nu in het Nederlands!
Las Vegas is offline   Reply With Quote
Leis
Arkham City fall 2011
Old 2nd February 2008, 20:36
 
Leis's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Arnhem
Steam: -

Quote:
Originally Posted by Tsurany View Post
<Rant>
╦Ún ding snap ik niet Tsurany? 8-) Pas unbanned en nu al een recht om een nieuweling weg te pesten van dit forum? (Right)

FunkXuaL; Ik vermoed dat je Voeding kapot is. Heb je er geen garantie op?

Last edited by Liquidje : 3rd February 2008 at 02:28 .
Leis is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Forum Jump




All times are GMT +2. The time now is 23:11.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2012 Sanoma Digital B.V. | Disclaimer | Huisregels forum | Privacy- en cookiebeleid | Copyright
Gamer.nl is een onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep
Powered by Exonet Internet Services