Gamer.nl Register FAQ Calendar
User Name
Password


Go Back   Gamer.nl Forum > Archief 2 (gnl 1999-2007) > Consoles & Handhelds
 
 
Thread Tools
MetalSonic
Registered User
Old 15th October 2003, 16:46
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Netherlands
Resident evil

Umbrella doet research over het klonen en creëren van wezens. Dit loopt uit de hand en iedereen van het geheime onderzoeks gebouw ( the mansion ) word afgeslacht. S.T.A.R.S word erop uitgestuurd en het is aan jouw de taak om het kwaad in het landhuis uit te roeien en om te ontsnappen

Maar dit is een oud spel en idereen kent de bovenstaande shit allang. Maar er zijn een paar dingen die ik me afvraag: ALs je het spel uitspeelt zou je instaat moeten zijn om een "alternate costuum" voor Jill te vinden in de closet room op de begane grond. ALs ik daar heen ga dan staat er "locked"
Verder zet ik er ook me vraagtekens bij dat je het spel in 3 uur kan uitspelen. Het openen van elke deur ( waar je doorheen moet kost: 1 uur ) en dan nog is alle bazen/ proefjes ( 2 uur ?) het heen en weer lopen ( 1 uur ? )

Ik hebt het spel nu 1 keer uitgespeeld met Jill in 8:23 ofzo maar ik kan dit echt niet opkrikken naar een tijd onder de 5 uur ofzo.....


Wie kan me hiermee helpen

Verder vraag ik me ook af hoeveel leuker resident evil 0 is als deel 1. Graag de meningen van de spelers die het weten

__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
1337
Member
Old 15th October 2003, 16:57
 
1337's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Area 51

Ik hou niet zo van Resident Evil, ik hou meer van Silent Hill. Heb toch ff voor je gezocht hierzo:

Thread over RE0:

http://forum.gamer.nl/showthread.php...light=resident

Andere thread over RE0:

http://forum.gamer.nl/showthread.php...light=resident
__________________
It's ok, but just this once!
1337 is offline  
Willbee
I havent got a clue
Old 15th October 2003, 17:02
 
Join Date: Dec 2001
Location: Hier!!!!!!!!!!

Om die kast te kunnen openen moet je het spel binnen 3 uur uitspelen, maar dat wist je denk ik al.
Verder kan je een rocket launcher krijgen of een automatisch pistool (of zoiets) krijgen als je het spel binnen een bepaald tijd uitspeelt.
Die closet key kan je in een item box vinden als je met jill of chris het spel hebt uitgespeeld en dan kan je naar die deur die dicht is.

Maar voor een walkthrough kan je denk ik beter naar www.gamefaqs.com gaan. Daar staat echt alles hoe je het spel binnen 3 uur uitspeelt. Het lukte mij ook
__________________
Huh......................... wat...............signature..............
Willbee is offline  
Lord Serafin
Member
Old 15th October 2003, 19:42
 
Join Date: Apr 2003

Een keer uitspelen, en toen moest hij terug naar de video-theek.

Sonic, ik vond Res. Evil1 veel beter dan Zero. Sterker nog, ik heb deel1(remake), deel2 eerste helft 1e avontuur en Code:Veronica X en dus Zero (uit)gespeeld. Zero vond ik veruit de slechtste.

- Doordat de boxen weg zijn moet je sommige items achterlaten. Dit resulteert in het feit dat je items meeneemt die je denkt nodig te hebben, maar dan blijk je dus weer net dat ene item nodig te hebben wat je hebt achtergelaten, en zodoende loop je de hele tijd om je items te rennen. Je kan door het weglaten van de kisten minder healing-items meenemen, maar of het het beoogde doel van de makers(taktisch kiezen) bereikt? In geen geval!
- Je bent met z'n tweeën en moet dus op twee characters tegelijk letten. Billy kan wel wat hebben, maar Rebecca is zo fragiel dat ze je te vaak mee de dood insleurt wanneer je door een met zombie-gevulde kamer wilt rennen.
- De muziek en sfeer. Werd ik ten tijde van mijn eerste potje Code Veronica nog s'nachts badend in het zweet wakker door de enge muziek en sfeer die me niet los kon laten? Bij Zero valt dit dus lelijk tegen. De soundtrack is slecht en niet eng, op het deuntje in de Training Facility Hall na, en de sfeer heeft wel wat, maar is lang niet zo eng als de andere Resident Evils.(dit is zeer afhangend van persoonlijke smaak, ofcourse). En verwacht ook geen geruk aan deurknoppen of enge schrikeffecten, want die zitten er gewoon niet in (je bent er na 3 delen wel aan gewend)!
- Het verhaal. Toen ik het spel huurde verwachtte ik het Bravo Team, een zwaar gespecialiseerd en getraind team, te zien verliezen van de zombielegers. Dit gebeurd niet: Je ziet niet hoe Forest in de tuin kwam, of hoe Enrico in de mijnen komt: Niks! Sterker nog, op een ontmoetinkje na zou je niet eens weten dat ze er zijn. Ook wordt de achtergrond van het T-Virus uitgelegd, en dit was weinig toereikend of beangstigend! Ze beloofden een hoop voordat Zero uitkwam, ik kreeg niks!

Van deel 1 en Zero vond ik 1 dus beter, en ik vond Zero dus ook het slechtste uit de serie. Een aanrader van mijn is Code:Veronica, die vond ik veruit het engste van de delen die ik gespeeld heb. Deel 2 vond ik ook erg eng, tenminste van wat ik gezien heb.
Lord Serafin is offline  
MetalSonic
Registered User
Old 15th October 2003, 20:08
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Netherlands

Bedankt voor de replys !! Alhoewel het me nog niet duidelijk is hoeveel mensen dit spel echt kunnen en willen uitspelen in 3 uur

@LordSerafin

Jij hebt code veronica die is toch voor de playstation 2 ? Als dat spel echt zo goed is kan ik beter een ps2 voor ( hopenlijk 99 euro ) kopen met cv ofzo

Teleurstellend om te horen dat jij re 0 wat minder vind toch vraag ik me af of hij echt veel slechter is als deel 1 aangezien dat uren rondlopen in zo'n landhuis behoorlijk saai is. In deel 0 zit tenminste afwisseling ( kwa omgeving etc )0_0
__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
eXistor
Cursed King
Old 15th October 2003, 21:04
 
eXistor's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tromaville

Dat landhuis was juist cool. Al dat lab gezeik boeit me niks. Een klassiek landhuis is veel enger. Maar ik ben ook meer een Silent Hill persoon (RE is voor kids )
__________________
My games: http://users.ign.com/collection/eXistor
eXistor is offline  
Lord Serafin
Member
Old 15th October 2003, 21:14
 
Join Date: Apr 2003

Quote:
Originally posted by MetalSonic
@LordSerafin
Jij hebt code veronica die is toch voor de playstation 2 ? Als dat spel echt zo goed is kan ik beter een ps2 voor ( hopenlijk 99 euro ) kopen met cv ofzo

Teleurstellend om te horen dat jij re 0 wat minder vind toch vraag ik me af of hij echt veel slechter is als deel 1 aangezien dat uren rondlopen in zo'n landhuis behoorlijk saai is. In deel 0 zit tenminste afwisseling ( kwa omgeving etc )0_0
Maak je geen zorgen, ik heb gehoord dat ze Code:Veronica ook gaan uitbrengen voor de Gamecube. En ja, ik heb 'm op de PS2 gespeeld.

Tja, wat Zero betreft, ik heb er al wat Resident Evils op zitten; Op een gegeven moment weet je wat voor schrikeffecten je kan verwachten. Je weet wel: Barstende ramen enzo. Maar bij Re1 ben ik nog wel erg geschrokken van die doorgemuteerde Zombies(crimson Heads?) die ineens opstaan. Ik bibberde als ik dat versnelde geluid van lopen hoorde, oftewel wanneer ik er zo een hoorde naderen.

Het verschil met Code veronica was dat ik daar ook echt bang was van het verhaal en de omgevingen, en niet omdat er weer iets door het raam kwam. Een voorbeeld is wanneer je een report vindt van een gevangene die beschrijft dat al zijn medegevangenen één voor één worden meegenomen naar 'een gebouw' naast de gevangenis, en niet meer terugkomen, en hij beschrijft hoe hij s'nachts het geschreeuw van z'n weggenomen celgenoten uit dat gebouw kan horen, gevolgt door een duister sadistisch gelach. Nou, als je je helemaal alleen voelt op dat eiland en je speelt dat spel s'nachts, dan sta je wel even te trillen: Ik in ieder geval wel! Zo zitten er nog veel meer enge momenten en figuren in het spel, dat moet je zelf dan maar eens gaan ervaren. Waar ik ook echt gek van angst van werd is dat op sommige momenten, als je een deur opent en je de deur ziet opengaan(je weet wel, zoals in alle RE's), het helemaal stil wordt en je alleen het geklop van Jill's hart hoort, de controller meetrilt en de deur heel langzaam opengaat. En wat je daarna meestal ziet gaf mij zin om naar de 'uit'-knop van de console te duiken!

........veel plezier, en slaap lekker!
Lord Serafin is offline  
Parasite
Member
Old 15th October 2003, 21:14
 
Join Date: Jul 2002

Ik ben eigenlijk altijd al een groot fan geweest van de RE franchise en Day of The Dead vind ik bv ook een hele goed film(vrijwel hetzelfde idee als dat van RE).
Ik heb alle originele games (uit)gespeeld op de PS1 en ook de remake op de GC maar RE0 niet. Het concept van die game leek me toch minder...eigenlijk om de minpunten die Lord Serafin al opnoemde en dat het saai zou zijn in zo'n stoffig huis daar ben ik het dus niet mee eens

Ik herinner me de eerste keer dat ik een RE game nog heel goed, ik was toen bij een vriend die helemaal PS1 verslaafd was en die had dus vanzelfsprekend RE ook gelijk bij de release gekocht.
Toendertijd vond ik het al fscking eng in dat oude stoffige huis. Dat je daar dan gestrand bent met een paar teamleden en dat je er uiteindelijk achterkomt dat het het slechtste is wat je is overkomen

Resident Evil 2 vond ik wel ietsje minder dan de voorganger en Re2 Nemesis vind ik nog steeds de minste, al had je wel het gevoel dat je echt opgejaagd werd wat ik ook heel fantastisch aan de game vond.

Ik denk dat die 3 uur wel te behalen is hoor. Je moet gewoon zoveel mogelijk vijanden omzeilen, je moet de game door en door kennen(voordat je dadelijk ineens niet meer weet wat je ook al weer moest doen bij die simpele puzzle) en zo veel mogelijk door de game heen rennen(vanzelfsprekend).

Resident Evil 4 lijkt me btw ook een klassieker in spe. De graphics zijn nog mooier, de omgevingen zijn volledig in 3D en ik vond zelfs de trailer spannend dus we zitten waarschijnlijk gebakken met die titel

@ eXistor

Eternal Darkness: Sanity's Requiem vind ik eigenlijk ook een vrij enge/spannende game maar ik weet te weinig over de Silent Hill games om echt te kunnen vergelijken. Ik heb Silent Hill3 toevallig(met Ronnie) gespeeld en de wezens vond ik wel origineel en het geluid was ook wel goed. Het deed me eigenlijk denken aan de Playrooms in Shadowman(N64 versie de PC/PS1 versies zijn ver inferieur aan de N64 versie) want daar hoorde je ook van die vage achtergrond(gemixt met baby-geluidjes:X) en ik kreeg al echt de kriebels van die muziek.
Ik heb eigenlijk meer schrikmomenten bij ED gehad dan bij RE. Het geluid van ED is echt veel beter dan die van RE. Bv als je door het landhuis(ED) loopt hoor je ook soms ineens gebonk op deuren enzo en meer van dat soort shit, maarja bij ED gaat het wel meer om je mentale kracht.
Damn ik werd zelfs soms bijna gek in die game zeg;P
Eigenlijk is het wel jammer dat ED zo ondergewaardeerd is en het verdiende imo echt veel meer bekendheid. Ach hopelijk doet het vervolg het wat beter

Last edited by Parasite : 15th October 2003 at 21:27 .
Parasite is offline  
Lord Serafin
Member
Old 15th October 2003, 21:19
 
Join Date: Apr 2003

Eh, Chef.....Parasite!!(sorry, even een gekke bui!)
En Code Veronica dan?

MetalSonic, ik zie net dat er een kerel is op het Forum onder de naam BioHazard(zegt genoeg!) En die vermeldde in de Thread "Wat is jouw console collectie?"(Consoles Algemeen) dat hij vandaag Res. Evil 0 heeft gekocht! waarom vraag je hem niet per PM naar z'n mening?

Last edited by Lord Serafin : 15th October 2003 at 21:26 .
Lord Serafin is offline  
Parasite
Member
Old 15th October 2003, 21:29
 
Join Date: Jul 2002

Quote:
Originally posted by Lord Serafin
Eh, Chef.....Parasite!!(sorry, even een gekke bui!)
En Code Veronica dan?

MetalSonic, ik zie net dat er een kerel is op het Forum onder de naam BioHazard(zegt genoeg!) En die vermeldde in de Thread "Wat is jouw console collectie?"(Consoles Algemeen) dat hij vandaag Res. Evil 0 heeft gekocht! waarom vraag je hem niet per PM naar z'n mening?
Het kan ook zijn dat z'n naam refereert naar de band
Parasite is offline  
HIM
Lvl.137 Bowmaster
Old 15th October 2003, 22:00
 
HIM's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: GMS,Broa-Andustar

Ik vind hem zeker niet makkelijk Maar het is wel een SUPER GAME !! ik heb dan wel nooit deze game op de psx gespeeld maar goed op de gamecube vind ik hem super !!
__________________
Ranger----LVL 137 (active)
Warrior----LVL 19 (niet active)
Sin-----LVL 61 (niet active)

ANDUSTAR
HIM is offline  
MetalSonic
Registered User
Old 15th October 2003, 22:07
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Netherlands

In de eerste plaats vind ik het erg vet dat deze topic gewoon word geacepteert Resident evil is toch een oud spel maar op een of andere manier trekt dit spel me gewoon heel erg ik heb nu 12 cube spellen ( niet om te patsen of weet ik veel ) maar ik heb dus ook spellen als Soul Calibour 2 enzo en metroid prime maar juist de spellen als resident evil boeien mij veel meer. Meer als de first party games van nintendo zoals: Pikmin, mario sunshine, ssbm enzo Gelukkig gaat mario kart dd daar verandering in brengen

maar ik ga een beetje offtopic o:]Quote:
Ik herinner me de eerste keer dat ik een RE game nog heel goed, ik was toen bij een vriend die helemaal PS1 verslaafd was en die had dus vanzelfsprekend RE ook gelijk bij de release gekocht.
na aanleiding van deze post ga ik zelf een stelling maken..... In resident evil is de eerste 50 % eng en daarna is het vooral spannend ?

In het landhuis zelf heb ik me echt een paar keer doodgeschrokken, bijvoorbeeld:
1) als die honden door het raam springen
2) als die gemuteerde aap achter je aankomt
3) als je in een badkamer bent en als je hoort dat er verderop iets is gevallen ( en je weet nog dat daar eerst een zombie hing )
4) Als je richting die plant in het landhuis loopt en als je er na een tijdje achterkomt dat er een zombie tegen het glas tikt
5) de mega assault van 4 zombies vlakbij de kamer waar die shotgun is.....
6) dat meisje in het buitenhuisje vlakbij de graveyard

Meisje/ monster heeft 2 hoofden 1 van haar moeder die elke dag het slachtoffer was van allemaal proeven enzo........

Toen ik dit spel voor de 2de keer uitspeelde ontdekte ik eigenlijk pas dat dit spel echt een achtergrond verhaald had.

En veel dingen zijn nog wat onduidelijk ... en om die reden denk ik dus over de aanschaf van re 0
__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
Frostbite
Registered User
Old 15th October 2003, 22:23
 
Frostbite's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Hengstdijk

Ikzelf vond het spel niet zo ongelofelijk geweldig als ik overal hoor.. maar het heeft wel gigantisch veel sfeer!! Maar ik blijf Eternal Darkness leuker vinden.

Overgens heb ik RE de tweede keer in ongeveer 2 en een half uur uitgespeeld.. dus 3 uur is zeker niet onmogelijk als je alles weet moet je gewoon niet zoeken enzo
Frostbite is offline  
MetalSonic
Registered User
Old 15th October 2003, 22:33
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Netherlands

Quote:
En die vermeldde in de Thread "Wat is jouw console collectie?"(Consoles Algemeen) dat hij vandaag Res. Evil 0 heeft gekocht! waarom vraag je hem niet per PM naar z'n mening?
Bedankt voor de tip maar ik doe het toch niet.. omdat je altijd veel te enthousiast bent over een spel als je hem nog maar kort hebt. Je kan pas een beste een mening geven over een spel als je hem al een tijdje hebt gespeeld of als je hem hemt uitgespeeld 1 0f 2 keer
__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
Ronman
Banned
Old 15th October 2003, 23:47
 
Ronman's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: tennisbaan

Vrijdag ga ik eindelijk een Cube in huis halen en Resident Evil (remake) zal de eerste game daarbij zijn (ehm..of ZWW).
Het originele resident evil heb ik nooit gespeeld, behalve een demo op de pc. Dat wordt dus 's nachts gillend wakker worden :-)
Ik heb nooit een console aangeraakt behalve de snes, shame on me!) dus dat wordt lekker stuntelen met de controls als ik me eerste zombie tegenkom

Ik heb wat reviews gelezen over RE en Zero, en over het algemeen vindt men Zero toch net ff wat minder.
Oh ja, ik las dat de characters in RE een automatische "afweerfunctie" hebben als ze aangevallen/gebeten worden. Jill weet ik niet, maar ik heb Chris (in een filmpje) zijn mes zien trekken en in een zombie z'n kop zien douwe. Hij schijnt af en toe ook een handvol granaten te pakken en die in een zombie z'n mond te proppen weet iemand dit?
Anyway can't wait till friday!
Ronman is offline  
Parasite
Member
Old 15th October 2003, 23:53
 
Join Date: Jul 2002

Quote:
Originally posted by Ronman
dus dat wordt lekker stuntelen met de controls als ik me eerste zombie tegenkom

Ik heb wat reviews gelezen over RE en Zero, en over het algemeen vindt men Zero toch net ff wat minder.
Oh ja, ik las dat de characters in RE een automatische "afweerfunctie" hebben als ze aangevallen/gebeten worden. Jill weet ik niet, maar ik heb Chris (in een filmpje) zijn mes zien trekken en in een zombie z'n kop zien douwe. Hij schijnt af en toe ook een handvol granaten te pakken en die in een zombie z'n mond te proppen weet iemand dit?
Anyway can't wait till friday!
Mja je moet wel eerst wennen aan de controls van Resident Evilz0rz, maar als je er gewend aan bent loop je vlot door de kamers heen

Alle speelbare characters in RE hebben een automatische afweerfunctie als je...tja aangevallen wordt
Het ligt ook aan het wapen dat je ingesteld hebt bij afweerfunctie. Je hebt kleine daggers en dan die granaten zover ik me kan herinneren. Ohja...een tip laat die zombie's zo snel mogelijk branden in hel
Parasite is offline  
beanthere
4900 colors
Old 16th October 2003, 00:23
 
beanthere's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: schaal van Richter

Resident Evil (deel 1 dus) heb ik destijds gekocht toen de GC-versie uitkwam, en ik heb hem ook wel een aardig eindje doorgespeeld maar na verloop van tijd begon ik hem toch wel een beetje eentonig te vinden en heb ik hem opzij gelegd. Ooit speel ik hem wel eens uit denk ik (hey, als ik ooit nog eens een been breek..) maar het is niet echt 'mijn genre' dat survival horror-gedoe.

Eerlijk is eerlijk: de keren dat ik hem 's avonds laat speelde was ie wel errrug scarry! 0_0 -> ->
__________________
Welkom op het internet, het open riool der meningen.
beanthere is offline  
MetalSonic
Registered User
Old 16th October 2003, 00:27
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Netherlands

Quote:
(....) toch wel een beetje eentonig te vinden en heb ik hem opzij gelegd. Ooit speel ik hem wel eens uit denk ik (hey, als ik ooit nog eens een been breek..) maar het is niet echt 'mijn genre' dat survival horror-gedoe
op het kerkhof etc en dan ondergronds.. tja dat kan je saa vinden...

Resident evil 0 heeft wel betere grahix als deel 1
__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
Lord Serafin
Member
Old 16th October 2003, 01:32
 
Join Date: Apr 2003

Ronman! Spoiler alert!!

Eh, Sonic, over welke gemuteerde aap heb je het? Ik weet alleen Sara, en verder de B.O.W.(die groene beesten). Eh ja, nu ik het zeg, die zal je wel bedoelen(zijn volgens mij humans, geen apen). Was wel nep; Toen ik het de tweede keer uitspeelde heb ik, vlak voor dat 'chase' filmpje kwam, een van die deuren waar hij doorheen rende op slot gedaan, en toch rende hij er doorheen....strange!

Wat ik altijd erg eng vind is wanneer een vriend of ally in de game besmet raakt met het T-Virus en dan in een zombie verandert! Zoals Forest in deel1, de gewonde cop in deel 2(eerste keer dat ik dat zag, gingen m'n haren toch wel overeind staan!) en nog ergens anders......

Ik heb een aantal games gespeeld waardoor ik toch enige disaffectie heb opgebouwd voor donkere gangen....

[u]in volgorde van pure angst naar minder eng[u]
Eternal Darkness-Als er iets engers is dan een eng wezen, dan is het wel enge gedachten. Dat spel greep me echt bij m'n strot, vooral vanwege het feit dat de 'Darkness' onverslaanbaar leek en je vaak het gevoel had er alleen voor te staan.
Resident evil: Code Veronica- De muziek en de sfeer. ik dacht dat Birkin gek was, maar ene Alfred(ditmaal niet de butler) is nog wel wat enger! Wie psycho eng vond gaat dit ook niet leuk vinden. Dit spel was enger dan de andere RE's omdat het verhaal ook echt naar was, en je ook echt monsters tegenkwam die ook echt angst in boezemden als je er naar keek(Nosferatu!).
Resident Evil 2- Handen door ramen, muterende kameraden, valse spiegels in de verhoorkamer (ik heb de pauzeknop in moeten drukken om op adem te komen), Lickers, zombiecops en natuurlijk het moment dat je Ben hoort schreeuwen en je weet dat je naar 'm toe moet-> Nee, ik wil nieeeeet!!)
Resident Evil RemakeDe muziek als je je net in de mansion bevind(het soort muziek van 'something's watching us!'), Coffins met 'the evil will awake!'(Ja, da's ook erg bevordelijk!), en het feit dat je team het niet red, en de mansion na verloop van tijd 'overcrowded' wordt.
Resident Evil Zero- Mijn meest recente, en helaas minste, duik in de Resident Evil legende. Desondanks wel een grimmige en dreigende sfeer, het gevoel opgejaagd te worden en het aloude moment waar je in een andere kamer een vijand ziet en je weet dat je er heen moet. Wel in de mindere mate van de andere delen.

Naar verluid zou ik Silent hill bovenaan dit lijstje zetten, ware het niet dat ik 'm nooit gespeeld heb. Ga ook dan ook maar niet aan beginnen, want ik koop die spellen niet met een reden! Geef mij maar Zelda. Maar toch heel knap dat een simpel spelletje zo beangstigend kan werken!

Ps. Dat openingsfilmpje van RE1 remake, is dat geen nagemaakte scéne uit de film Day of the Dead?
Lord Serafin is offline  
MetalSonic
Registered User
Old 16th October 2003, 23:09
 
MetalSonic's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: NetherlandsQuote:
Eternal Darkness-Als er iets engers is dan een eng wezen, dan is het wel enge gedachten. Dat spel greep me echt bij m'n strot, vooral vanwege het feit dat de 'Darkness' onverslaanbaar leek en je vaak het gevoel had er alleen voor te staan.
Ik heb eternal darkness ook maar ik vind de gameplay niet goed en de grahix vind ik al helemaal lelijk

als de gameplay nou super was tja dan zou ik wel doorspelen maar ik vind dit spel echt saai ( zelfs om 24.00)
__________________
Deze sig is een ode aan de volgende games:
(1) Secret of mana
(2) Unreal Tournament
(3) Hocus Pocus
XboxL!Ve Gamertag: MetalSonicNL
MetalSonic is offline  
Vertig0
heilige in opleiding
Old 17th October 2003, 11:02
 
Join Date: Oct 2002
Location: boven

Resident Evil de remake vond ik echt heel goed. Ik heb het orgineel gespeeld, back in the day, toen die net uit was op PS. Dat was toen echt revolutionair en een grote stap voorwaarts. Bovendien echt goed eng. Zelf vond ik 2 goed, maar niet meer zo leuk en orgineel en deel 3 heb ik nog wel gespeeld, maar die viel zo tegen dat ik niet meer weet of ik die heb uitgespeeld of niet. Toen kwam Resident Evil: code veronica voor de DC en dat was toch wel weer een heel goed spel, zo niet de beste uit de serie. Serafin, jongen, wat kan je enthousiast vertellen, ik krijg gewoon weer zin om het spel te gaan doen!
Resident Evil de remake vond ik weer zo leuk dat ik er nu ook over denk 0 te kopen. Dat heb ik nog niet gedaan omdat ik toch hoor dat die tegenvalt. Als je een andere goede RE wilt spelen wacht dan op deel 4, die mij ook heel erg leuk lijkt of ga voor Code Veronica, maar dan natuurlijk wel het orgineel op de DC. Even op ebay en je schaft er zo een aan met dit spel voor een fractie van de prijs van een PS2.
Anders kun je ook nog Eternal Darkness proberen, maar die vond ik niet zo goed als RE. Het idee van sanity en die 'enge gedachten' zoals het al is genoemd, is echt heel goed en creepy. Ook de toevoeging van spells is wel cool. Echter, het spel vind ik na verloop van tijd gewoon saai worden, omdat er te weinig en, naar mijn optiek, te onenge (NL?) vijanden zijn. De episodische gameplay vind ik een systeem met voor en nadelen. Het verhaal krijgt een veel mooiere opbouw en wordt ook veel filmischer verteld, maar niet alle hoofdstukken vind ik even leuk. Sommige zijn geweldig (WO I, Karel de Grote), maar anderen zijn ronduit saai (die ene met die architect bijvoorbeeld). Bovendien vind ik het qua ontknoping tegenvallen: het kon op een gegeven moment niet meer zo boeien (maar dat is heel persoonlijk). RE vind ik spannender en beter gemaakt. Silent Hill heb ik nooit gespeeld, dus daar kan ik niets over zeggen.

Ik ga denk ik maar eens even weer Code Veronica in mijn DC doen...
__________________
mijn collectie:
http://users.ign.com/collection/vertig02
Vertig0 is offline  
 


Thread Tools

Forum Jump
All times are GMT +2. The time now is 09:21.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 2012 Sanoma Digital B.V. | Disclaimer | Huisregels forum | Privacy- en cookiebeleid | Copyright
Gamer.nl is een onderdeel van de Sanoma Media Netherlands groep
Powered by Exonet Internet Services